Grauzdētava

Narvesen kafija - vienmēr izcila 100% Arabica kafija

Tagad visos Narvesen atbildot uz klientu vēlmēm un paradumiem piedāvāsim tikai un vienīgi 100% Arabica pupiņu kafiju, kuru novērtēs gan melnas kafijas baudītāji, gan tie, kas izvēlas kafijai pievienot pienu, sīrupus un garšvielas.

Narvesen kafija – tā ir vienmēr izcila garša, kuras pamatā ir īpašs espreso maisījums no 100% Arabica pupiņām. Kolumbijas, Brazīlijas, Nikaragvas un Hondurasas pupiņas ir svaigi grauzdētas un nokļūst pie tevis jau pēc 30 dienām. Tā mēs vienmēr nodrošinām bagātīgu aromātu un garšu, ko pavada viegls skābums ar riekstu, karameles un tumšās šokolādes niansēm.

Narvesen kafija – tā ir tava iemīļotā garša. Jo mūsu maisījums lieliski sader ar pienu, dažādiem sīrupiem un garšvielām, un vienlaikus tas priecēs arī melnas kafijas un espreso cienītājus.

Narvesen kafija – tā ir ilgtspēja. Jo esam par videi draudzīgu pieeju no pupiņu pārvadāšanas līdz pat mūsu kompostējamajām krūzītēm. Un, protams, arī vāciņiem, kas dabā noārdās par 100%.

Narvesen kafija – tas ir tavs ritms. Gan tad, ja vēlies ātri paķert kafiju pa ceļam rīta steigā, gan tad, ja baudīsi katru malku, laiku neskaitot.

“Arabica ir pasaulē populārākā kafijas pupiņu šķirne, kas arī kvalitātes ziņā ir izvēle nr. 1. 100% Arabica ir izsmalcināta un niansēta, un tieši pēc šīs kafijas lūkojas īsteni gardēži.”

(Narvesen Kafijas kluba barista Gatis Silenieks)

Grauzdētava

Ko sola Jaunais gads? Mūsdienīga zīlēšana kafijas putiņās

Gada pēdējās nedēļas un jauna gada sākums jau izsenis ir vispiemērotākais laiks nākotnes pareģošanai, kad cilvēki mēģina pavērt noslēpumainības priekškaru un ielūkoties nezināmajā, ko nesīs nākamais gads. Kafijai dažādos zīlēšanas rituālos ir gadsimtiem senas, bagātīgas tradīcijas. “Narvesen kafijas klubs” Jaunajā gadā vēl visiem veiksmi, vēlmju piepildīšanos un aicina ielūkoties nākotnē, zīlējot kafijas putiņās!

Neparastas sastāvdaļas kafijas tasē: kā ierastajam dzērienam dot jaunu garšu?

Piens, karamele, rieksti, šokolāde – ja kafija rīkotu ballīti, šie draugi noteikti būtu ielūgti. Tās ir klasiskas garšu kombinācijas, kas pazīstamas un iecienītas visā pasaulē. Bet ko darīt, ja ierastais dzēriens šķiet mazliet apnicis un garlaicīgs? Vasara ir īstais laiks piedzīvojumiem – arī jaunu garšas apvāršņu atklāšanai. Ko noteikti ir vērts izmēģināt, stāsta “Narvesen Kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.

Kafija un pašsajūta: kā iecienītais dzēriens ietekmē veselību un garastāvokli?

Kurš gan nav izjutis tīkamu enerģijas pieplūdumu pēc labas kafijas tases! Tiesa, katram kafijas mīļotājam vismaz vienreiz ir nācies piedzīvot arī sirdsklauves vai roku trīcēšanu, ja gadījies iedzert par daudz iecienītā dzēriena. Vai kafija labvēlīgi ietekmē veselību un garastāvokli, vai tomēr nodara vairāk lieka nekā laba, stāsta “Narvesen Kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.

Kā mājās pagatavot tiešām labu kafiju?

Mēdz teikt, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Arī labas kafijas pagatavošanai nevajag daudz – vien rūpīgi izvēlētu maltu vai pupiņu kafiju, ūdeni pareizajā temperatūrā un iemīļoto krūzīti. Tomēr jūsu kafija tikai iegūs, ja tās pagatavošanai veltīsiet nedaudz rūpības un pareizi strādāsiet ar pieejamo materiālu. Kā pagatavot tiešām labu kafiju mājas apstākļos, stāsta “Narvesen kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā.

Trīs veidi, kā kafija var ietekmēt tavu produktivitāti

Kafijas krūze lielai daļai strādājošo ir vitāli nepieciešama rīta žāvu atgaiņāšanai – tā mūs “ceļ” no rītiem, uztur modrus dienā un palīdz sakoncentrēties darba dienas izskaņā. Ik dienas kā darba devēju, tā darbinieku roka stiepjas pēc kāda kofeīna bagāta dzēriena, lai uzlabotu noskaņojumu un celtu enerģijas līmeni. Ne mazāk svarīgi, 70% kafijas cienītāju ir pārliecināti, ka atteikšanās no kafijas noteikti ietekmētu viņu darba spējas...

Kafijas testēšana: četri soļi, kā atrast savu iecienīto garšu

“Ja man jautā, kas ir laba kafija, es nevaru uz to viennozīmīgi atbildēt. Kas ir labs vienam, neder otram, tāpēc parasti saku – laba kafija ir tā, kas tev garšo. Vai ir kaut kas kvalitatīvāks? Jā, ir. Vai tev tas šķitīs labāks? Nav teikts,” saka “Narvesen Kafijas kluba” eksperts – barista Gatis Silenieks, skaidrojot, kā atrast tieši savām garšas kārpiņām baudāmāko kafiju.