Mums, kafijas burvības skartajiem, kafija nozīmē emocijas. Ja neatkarīgi no iecienītās garšu buķetes arī Tava kaislība ir kafija, Tu esi nonācis īstajā vietā. Ieklausīties sajūtās un atrast tām atbilstošāko kafiju Tev palīdzēs Narvesen kafijas klubs – jauna iniciatīva, kas radīta lai atklātu kafijas burvību un padarītu šo baudījumu par pašsaprotamu ikdienas rituālu ikvienam.

Narvesen kafijas kluba vadību uzņēmušies Latvijas radošākie baristas un kafijas garšu eksperti Rihards Saksons, Edīte Vimba un Gatis Silenieks. Kopā ar viņiem kluba biedri dosies pa kafijas pupiņas brīnumaino ceļu līdz karsti kūpošam dzērienam, iepazīsies ar kafijas kultūru un tradīcijām, atklās svarīgāko, kas jāzina par kafijas kvalitāti, kā arī dos noderīgus un praktiskus padomus izcilas kafijas pagatavošanai.

Tas ļaus Tev pirmajam uzzināt par Narvesen kafijas kluba jaunumiem un notikumiem.
Grauzdētava

Kāds piens vislabāk sader ar kafiju? Augu un bezlaktozes pieni – uztura trends arī Latvijā

Kafijas kultūras ziņā Eiropas lielpilsētas – Londona, Amsterdama – Latvijai ir soli priekšā un tur plašā sabiedrībā ir pašsaprotama, piemēram, specialty jeb īpašas kvalitātes kafijas baudīšana, ko pie mums piekopj vien šaurs interesentu loks. Savukārt attiecībā uz alternatīvajiem pieniem esam tikpat spēcīgi.

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā.

Šobrīd baudām kvalitatīvāko kafiju pasaules vēsturē

Mēs dzīvojam laikā, kad kafijas lietotāju pasaulē kļūst arvien vairāk un pieprasījums pēc kvalitatīvas kafijas ar katru dienu palielinās. Arī tādas lielvalstis kā Ķīna un Indija sāk strauji pārņemt Rietumu kafijas dzeršanas kultūru, ikdienā lietojot arvien vairāk kafijas dzērienu. Pieaugot pieprasījumam, aug arī piedāvājums, un šobrīd mēs dzeram kvalitatīvāko kafiju pasaules vēsturē, atzīst “Narvesen Kafijas kluba” barista Rihards Saksons.

Trīs veidi, kā kafija var ietekmēt tavu produktivitāti

Kafijas krūze lielai daļai strādājošo ir vitāli nepieciešama rīta žāvu atgaiņāšanai – tā mūs “ceļ” no rītiem, uztur modrus dienā un palīdz sakoncentrēties darba dienas izskaņā. Ik dienas kā darba devēju, tā darbinieku roka stiepjas pēc kāda kofeīna bagāta dzēriena, lai uzlabotu noskaņojumu un celtu enerģijas līmeni. Ne mazāk svarīgi, 70% kafijas cienītāju ir pārliecināti, ka atteikšanās no kafijas noteikti ietekmētu viņu darba spējas...

Kafijas testēšana: četri soļi, kā atrast savu iecienīto garšu

“Ja man jautā, kas ir laba kafija, es nevaru uz to viennozīmīgi atbildēt. Kas ir labs vienam, neder otram, tāpēc parasti saku – laba kafija ir tā, kas tev garšo. Vai ir kaut kas kvalitatīvāks? Jā, ir. Vai tev tas šķitīs labāks? Nav teikts,” saka “Narvesen Kafijas kluba” eksperts – barista Gatis Silenieks, skaidrojot, kā atrast tieši savām garšas kārpiņām baudāmāko kafiju.

Kafiju lej, kur gribi!

Censties dzīvot videi draudzīgi un ilgtspējīgi - tā ir augoša tendence daudzviet pasaulē, jo zinātne arvien vairāk atgādina par dažādu ikdienas rīcību negatīvajām sekām videi. 

Katrs mūsu lēmums, mūsu rīcība ietekmē apkārtējo vidi. Un saudzēt to var ikviens no mums. Arī Narvesen mērķtiecīgi attīsta ilgtspējīgu iepakojumu politiku un ievieš jaunus risinājumus, kas palīdzētu saudzēt planētu un apkārtējo vidi.

Eksperimentālā fotosesijā Dons, Patrisha un Kristīne Virsnīte izlādē emocijas

Ikdiena mūs bieži ieliek “rāmjos”, nereti liekot apspiest savas emocijas un liedzot teikt, ko patiesībā domājam. Lai ļautos emocijām, “Narvesen kafijas kluba” izaicinājumu just par visiem 100 un darīt lietas, ko ikdienā nedarītu, pieņēmuši mūziķi Dons un Patrisha un TV personība Kristīne Virsnīte. Visi trīs eksperimentālā fotosesijā atļāvušies izkāpt no komforta zonas, bet gūtās emocijas fotogrāfs Gatis Rozenfelds iemūžinājis eksperimentālās fotogrāfijās, kas attīstītas stiprā, melnā kafijā.

Dzer kafiju dabai draudzīgi – turpmāk 100% dabiskas, otrreiz pārstrādājamas krūzes

Kafija līdzi ņemamā krūzītē pa ceļam uz darbu vai pusdienu pārtraukumā ir viena no mazajām dzīves baudām. Lai kafijas pauze būtu ne tikai garšīga un vizuāli baudāma, bet arī atstātu mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, “Narvesen” ieviesis dabīgas, 100 % pārstrādājamas līdzi ņemamās kafijas krūzes. “Huhtamaki” Future Smart papīra krūzes novērš tādu materiālu izmantošanu, kas iegūti no naftas ķimikālijām, un tajās iestrādāta bioloģisks mitruma aizsargslānis. No augiem izstrādātās krūzes ir milzīgs lēciens uz priekšu ilgtspējīgā karsto dzērienu baudīšanā pa ceļam.

Karsts
Iepazīsti mūsu kafijas ekspertus!
Lasīt vairāk
Gatis Silenieks

Barista pēc aicinājuma. Pirms pieciem gadiem kafijas hobiju pārvērtis biznesā ar īpaši aprīkotu kafijas velosipēdu. Kafijas akadēmijā apmācījis vairāk nekā 100 jaunos baristas no visas Latvijas. Eksperta titulu regulāri “uzspodrina” –  tikko kā laureāts atgriezies no Tallin Coffe Festival 2019 Cupping sacensībām. Kofeīna formulu Gatis zina no galvas, arī nakts vidū pamodināts.

Rihards Saksons

Barista ar stāžu. Latvijas Baristu čempionāta laureāts, konkursu Cup Tasters un Barista Challenge godalgotu vietu ieguvējs. Kafijas akadēmijas lektors, kā arī kaislīgs kafijas baudītājs. Pieredzi un zināšanas uz Latviju pārved no pasaules lielākajiem kafijas festivāliem. Ar kafiju kopā jau vairāk nekā piecus gadus. Pats par sevi smejoties saka, ka bez kafijas var nodzīvot tikai vienu dienu – svētdienu, visās citās dienās bauda līdz pat 10 krūzītēm kafijas.

Edīte Vimba

Kafijas eksperte. Narvesen kafijas dzērienu recepšu galvenā zinātniece un produktu inovatore. Edīte jau vairāk nekā 10 gadus seko līdzi iedzīvotāju kafijas paradumiem un vēlmēm, viņa zina izcilu kafijas stipruma un sīrupu daudzuma proporciju,  lai ikviens kafiju varētu baudīt par visiem 100. Edītes privilēģija ir zināšanas par to, kur, kad un kādu kafiju dzer Latvijas iedzīvotāji. Viņa ir pārliecināta – veiksmīga darba diena un spožas idejas bez kafijas nav iedomājamas.

Eksperti
Narvesen kafijas sortiments

Narvesen gardo kafiju veido precīzi sabalansēts espresso sastāvs no rūpīgi atlasītām un svaigi grauzdētām kafijas pupiņām Pelican rouge grauzdētavā. Tās ir labākās itāliešu kafijas tradīcijas, tumšs un bagātīgs grauzdējums un karameļu, riekstu garšas nianses, kas tik patīkami smaržo un garšo tieši tavā krūzītē.

Espresso
Melna kafija
Balta kafija
Caffè latte
Cappuccino
Mochaccino
Aukstā latte
Šokolādes kakao
Pistāciju latte
Ingvera šokolādes dzēriens
Īru cappuccino
Pikantā karameļu latte

Mēs ticam, ka Narvesen ir garšīgākā līdzi ņemamā kafija, tāpēc mūsu solījums ir augsta kafijas kvalitāte.
Ļaujies savām sajūtām par visiem 100, izbaudot iecienīto dzērienu un izmēģinot jaunas kafijas garšas. Ja tev kafija negaršos, tev būs iespēja to apmainīt.

Kā tas notiek?

  • Ja, nogaršojot kafiju*, saproti, ka tev netīk kafijas garša, vērsies pie pārdevēja.
  • Pārdevējs izsniegs kuponu bezmaksas kafijas pirkumam – lai nobaudītu jebkuru citu karsto dzērienu jebkurā Narvesen veikalā.
  • Kupons derīgs 48 stundas.

* Izdzerta var būt ne vairāk kā 1/3 daļa no krūzītes!
Kupons netiek mainīts pret naudu.