KRISTĪNE, Personāla daļas direktore

Kā Tu nonāci Narvesen?

Kristīne: Tā drīzāk bija apzināta izvēle. Esmu no Liepājas, un tur man bija tiešām brīnišķīga pieredze ar Narvesen klientu apkalpošanu. Vajadzēja sagādāt draudzenei pārsteigumu, un es sarunāju ar Narvesen pārdevēju, ka mēs tur it kā nejauši iesim garām un draudzenei tiks pasniegts puķu pušķis un hotdogs ar svecītēm. Pārdevēja bija tik atsaucīga un jauka, ka mēs palikām tur ilgāk un nosvinējām draudzenes dzimšanas dienu. Kad man vajadzēja meklēt darbu Rīgā, tieši gadījās Narvesen sludinājums, un es nospriedu, ka arī gribu pamēģināt spēkus uzņēmumā, kur strādā tik forši cilvēki!

Kāda ir bijusi Tava izaugsme šajā uzņēmumā?

2007. gada aprīlī sāku strādāt par mācību projektu vadītāju un daudzus gadus to arī darīju: vadīju apmācības pārdevējiem, franšīzes ņēmējiem. Tas bija laiks, kad tika ieviesta elektroniskā kasu sistēma, un es vadīju tās lietošanas apmācības visā Latvijā. Bet 2020. gada februārī kļuvu par Personāla daļas direktori. 2021. gadā – arī par MOT treneri.

Kas Tev vislabāk patīk, strādājot Narvesen?  

Uzņēmums ir ļoti dinamisks. Man visu laiku ir bijusi iespēja pašai radīt apmācību projektus un visa veida saliedēšanas pasākumus, iesaistot darbiniekus uzņēmuma kultūras veidošanā un vērtību iedzīvināšanā, lai viss uzņēmums runātu vienā valodā visos līmeņos, lai būtu laba savstarpējā komunikācija un sadarbība.

Kāds ir Tavs mīļākais pienākums ikdienas darbā, kuru dienas notikumu gaidāt ar nepacietību?

Laikam tā ir satikšanās ar cilvēkiem – tā ir vislielākā vērtība! Satikties ar nepazīstamu lektoru un izveidot vislabāko sadarbību vai atrast vietu, kur rīkot pasākumu, un tā izrādās ar kaut ko īpaša – tas viss ir ļoti interesanti. Man patīk dinamika un izaicinājumi, ko sniedz arī pati mācību vai pasākumu organizēšana.Īstenot projektu no A līdz Z, un gala rezultāts ir sasniegts.

Kura no uzņēmuma vērtībām Tev ir vistuvākā un sagādā vislielāko gandarījumu?

Strādājam ar prieku un ar peļņu! Ja darbs nedotu prieku, es tik ilgus gadus te nestrādātu. Priekam ir jābūt katrā darbā, katrā projektā – jāatrod, kas tajā vislabāk patīk, un tad arī to var veiksmīgi īstenot.

Vai darbs Narvesen ir mainījis arī kādu no Taviem agrākajiem uzskatiem un pieņēmumiem – par pārdevēja darbu, saskarsmi ar klientiem, uzņēmuma vērtībām, jebko citu?

Radikāli droši vien nē, bet svarīgs ir cilvēciskums, rūpes par cilvēkiem. Tas ir klientu apkalpošanas veiksmes faktors. Ja pārdevējam ir svarīgs cilvēks un rūpes par klientu, viss izdosies, un tas pats sakāms par darbu birojā. Jebkurš lēmums, ko pieņemam, ir jāveido tā, lai tas atvieglotu, nevis sarežģītu ikdienas darbu, bet to nevar panākt, ja nedomājam par cilvēkiem.

Kādas, tavuprāt, ir svarīgākās īpašības šajā darbā?

Cilvēcīgums, labas komunikācijas prasmes, spēja domāt elastīgi, pieņemot lēmumus, un pieņemt dažādo. Uzņemties atbildību – domājot ilgtermiņā. Tas ir ļoti vajadzīgs, lai plašāk skatītos uz lietām.

Kurš ir Tavs mīļākais Narvesen produkts?

Mani favorīti ir Superfood batoniņš ar rabarberiem, Superfood lēcu salāti ar spinātiem un sieru, ingvera šoti enerģijai, sevišķi ziemas sezonā, svaigi spiesta apelsīnu sula un kafija. Es cenšos izvēlēties veselīgus produktus, tāpēc kafiju daudz nevajag dzert (smejas), bet apelsīnu sula dod tādu pašu enerģiju. Šotus sevišķi novērtēju, ja jūtos mazliet saaukstējusies. Nevajag uzreiz ķerties pie zālēm, vispirms ir vērts izmēģināt dabiskus līdzekļus!

Kādi ir Tavi vaļasprieki un aizraušanās no darba brīvajā laikā? Par ko interesējaties, kas Tevi iepriecina?

Mani iepriecina kultūra – teātris, koncerti, izstādes. Un man ļoti patīk ceļš kā darbības vārds, doties ceļā. Mans mīļākais ceļš ir Rīga–Liepāja, bet iedvesmo arī garas pastaigas gar jūru, nūjošana un pārgājieni, kā arī Cigun praktizēšana.

Ko Tu novēlētu saviem potenciālajiem nākotnes kolēģiem, kuri vēl tikai domā par darbu Narvesen?

No sirds novēlu saglabāt cilvēcīgumu un rast darba prieku. Un tad jau arī peļņa būs! Jo viens cilvēks ar savu enerģiju un pārliecību var “pavilkt” arī pārējos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin