Kā top?: Narvesen Fresh & Tasty svaigie salāti ar turku zirņiem un jogurta deserts

Kā top?: Narvesen Fresh & Tasty svaigie salāti ar turku zirņiem un jogurta deserts

31. Augusts, 2016
Pastāsti saviem draugiem:
Kā top?: Narvesen Fresh & Tasty svaigie salāti ar turku zirņiem un jogurta deserts

Sekojot klientu ikdienas ritma izmaiņām, šī gada pavasarī Narvesen paplašināja savu līdzņemamo maltīšu klāstu, kas sastāv no 100 produktiem. Ņemot vērā pieaugošo klientu interesi par veselīgām un funkcionālām maltītēm, kas ir ne tikai garšīgas, bet arī bagātas ar olbaltumvielām, Fresh &Tasty produktu klāstā šogad parādījās sātīgie salāti ar turku zirņiem un jogurta deserts ar ievārījumu un musli. Abus produktus ražo uzņēmums Latvijas pārtikas ražotājs Rīgā, turklāt katra porcija ir roku darbs.

Svaigā Fresh & Tasty līdzņemamā maltīte tiek gatavota tikai pēc pasūtījuma un tikai tieši tik daudz porciju, cik tiek pasūtīts. Pasūtījums tiek saņemts un apstrādāts jau no paša rīta, dienas laikā čaklās pavāru rokas pagatavo gardās līdzņemamās maltītes, un jau vakarā tās tiek izsūtītas uz Narvesen tirdzniecības vietām. “Pagatavoto porciju skaits katru reizi var atšķirties, taču nemainīgs ir viens – neatkarīgi no skaita, tās visas tiks pagatavotas laicīgi, lai jau vakarpusē tiktu nosūtītas uz veikaliem pie mūsu franšīzes ņēmējiem,” stāsta Linda Sietiņa, Narvesen Latvija mārketinga daļas vadītāja, “pirms ķerties pie jaunu produktu gatavošanas, katra darbiniece iziet apmācības un iepazīstas ar tā receptūru. Lai arī katra porcija ir roku darbs, ražotājs garantē, ka katras porcijas svars atbildīs uz iepakojuma norādītajam.”

Arvien vairāk iedzīvotāju pievērš uzmanību tam, ko liek uz šķīvja, tāpēc, paplašinot līdzņemamo maltīšu klāstu, bija svarīgi domāt ne vien par produkta garšu, bet arī par pievienoto vērtību. Tāpēc tika radīts jogurta deserts, kas Latvijas pircējam ir kaut kas jauns un vēl reti sastopams veikalu plauktos. Produkta radīšanas process bija sarežģīts, bet ļoti aizraujošs. “Jogurta desertu mēs radījām paši Narvesen birojā. Paši sazinājāmies ar piegādātājiem, lūdzām sastāvdaļu paraugus un gatavojām neskaitāmas deserta versijas, meklējot ideālo garšas un tekstūras kombināciju,” atminas L. Sietiņa. Produkta tapšanas procesā par pamatu tika izvēlēts dabīgais bifido jogurts bez piedevām, kas tiek apvienots ar ideālu garšas savienojumu - ķirsi vai persiku, un kraukšķīgu pilngraudu musli. Kopējā Latvijas tirgū viena no pircēju iecienītākajām garšām ir piena produkti ar ķiršu garšu, līdzīgi ir arī ar šo jogurta desertu.

“Savukārt, izstrādājot salātus ar turku zirņiem, ņēmām vērā šī brīža aktuālākās pārtikas nozares tendences. Viena no tām ir proteīniem, jeb olbaltumvielām bagātie produkti. Tāpēc, pēc viesošanās pie Narvesen Reitan grupas kolēģiem citās valstīs, uz Latviju pārvedām vairākas jaunu salātu izveides idejas, viena no kurām bija šie sātīgie salāti. Šeit tie tapa pēc Narvesen pārtikas produktu vadītājas aprakstītās salātu garšas idejas, ražošanas un izstrādes procesam piesaistot arī profesionālu šefpavāru,” stāsta Linda.

Salātu tapšanas process sākas ar izejvielu sagatavošanu – darbinieces novāra turku zirņus, plānās šķēlītēs sagriež vārītas bietes, tās iemarinē balzāmetiķī, uz pusēm pārgriež ķiršu tomātus, sadrupina kazas sieru un sakapā mandeles, ar ko salāti tiek pārkaisīti noslēgumā.  Turpat uz vietas tiek pagatavota arī gardā salātu mērcīte.

Foto no produktu tapšanas procesa - ŠEIT un ŠEIT

Saņem Narvesen jaunumus savā e-pastā